Waarom yoga?

In het dagelijks leven zijn we met onze aandacht vooral gericht op de buitenwereld. Met onze geest en onze zintuigen reiken we voortdurend uit naar dat wat zich buiten ons bevindt. Bij het beoefenen van yoga doen we het omgekeerde: we keren met onze aandacht naar binnen. Deze omkering van aandacht geeft ontspanning. De geest komt tot rust, lichaam en geest zijn klaar om samen aan het werk te gaan.

De yoga houdingen, asana’s genaamd, trainen elk deel van het lichaam. De daarbij horende rekoefeningen helpen bij het trainen van de spieren en gewrichten, de wervelkolom en het gehele geraamte. Yoga helpt niet alleen bij het versterken en versoepelen van het lichaam, maar ook bij het gezond houden van je klieren, zenuwen en andere interne organen.
Met het loslaten van fysieke en mentale spanningen komt veel vastgehouden energie vrij, wat een flinke boost kan geven aan je energiehuishouding. Ook de ademhalingsoefeningen (pranayama) revitaliseren het lichaam en helpen bij het controleren van de geest, waardoor je kalmer en frisser wordt.