Voor wie mindfulness?

Mindfulness is een vaardigheid die je kunt oefenen, trainen. De Bodhi Mindfulness-training is bedoeld voor iedereen die zich bewust wil worden van zijn ingesleten automatismen, om er vervolgens iets aan te kunnen doen. Voor iedereen ook die op zoek is naar een betere kwaliteit van leven en van gedachten. En meer in het algemeen voor iedereen die zich minder wil laten meeslepen door gedachten, emoties, gebeurtenissen et cetera – zonder zich hiervoor af te sluiten!

Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op, en ga je anders om met ingesleten gedachtenpatronen die tot somberheid of zelfs angst kunnen leiden. Je leert ook beter je grenzen te bewaken.

De Amerikaan Jon Kabat-Zinn heeft al in de jaren tachtig het in oorsprong Boeddhistische concept mindfulness weten te verenigen met actuele westerse psychologische inzichten. Resultaat is een effectieve serie oefeningen en inzichten waar sindsdien heel veel mensen baat bij hebben gehad. De Bodhi Mindfulness-training is gebaseerd op de methode van Jon Kabat-Zinn. Ook het bijbehorende cursusmateriaal is goeddeels van deze bron afkomstig.