Hatha Yoga Surya

De betekenis van de sanskriet begrippen Surya en Chandra is zon en maan. Surya betekent zon, en vertegenwoordigt daarmee de activerende energie, is verwarmend, dynamisch en meer naar buiten gericht. Chandra betekent maan, en staat daarmee voor de maankwaliteiten in onszelf: verkoeling, verstilling, naar binnen gericht.

Surya Yoga is een fysieke, dynamische vorm van Hatha yoga. De oefeningen zijn verwarmend en krachtig van aard en worden vaak in flows beoefend. Hierdoor wordt het lichaam geactiveerd en raak je afvalstoffen kwijt. De energie gaat stromen en de ruimte die je creëert in het lichaam, geeft ook ruimte in de geest. Je zult merken dat souplesse en spierkracht toenemen en de ademhaling verdiept.
De fysieke beoefening vormt de ingang naar diepere lagen in jezelf, naar je emoties en gedachten. De adem is het middel om in de oefeningen je aandacht naar binnen te richten en concentratie en verstilling te ervaren. Elke les wordt afgesloten met een eindontspanning.

De yogalessen zijn voor iedereen toegankelijk. Je hoeft niet lenig te zijn of ervaring te hebben met yoga. Je kunt de oefeningen altijd aanpassen aan je eigen mogelijkheden.