Pralaya yoga

Pralaya is een Sanskriet woord voor ‘een toestand van rust’, van ‘niet-zijn’. In die staat van Pralaya vallen de krachten van het universum samen waardoor een perfecte balans ontstaat.

Veel fysieke en geestelijke klachten hebben hun oorsprong in onze westerse leefstijl. Pralaya yoga combineert hedendaagse wetenschappelijke inzichten met traditionele yogatechnieken om klachten te verminderen en je weer gezond en energiek te voelen.
Deze yogavorm is ontwikkeld door Robert Boustany en is gericht op het ontwikkelen van functionele kracht en spierbalans. Een effectieve manier om je flexibiliteit te vergroten, de levensduur van je gewrichten te verlengen en blessures te voorkomen en/of verhelpen. Pralaya yoga is gericht op het uitlijnen van de wervelkolom en de gewrichten waardoor je lichaam weer in balans komt.

Tijdens de intensieve lessen is er vooral aandacht voor de ‘vergeten spiergroepen’. Omdat je het beste effect bereikt door de voor jou juiste uitvoering van de houdingen, wordt er regelmatig uitleg gegeven tijdens de les. Pralaya yoga is een krachtige vorm van yoga waarbij je fysiek wordt uitgedaagd. Toch zijn de lessen geschikt voor iedereen, omdat je houdingen op verschillende niveaus kunt uitvoeren.