Kundalini Yoga

Kundalini staat voor de energie die sluimerend aanwezig is aan de basis van de wervelkolom. Kundalini energie wordt wel vergeleken met een slapende slang. Kundalini yoga richt zich op het doen ontwaken van deze slang/energie, door ons te verbinden met de diepste essentie van wat of wie we zijn.
De Kundalini yoga kent hiervoor verschillende oefenreeksen of kriya’s. Zo kan de ene kriya gericht zijn op het stimuleren van het immuunsysteem, terwijl een andere kriya er vooral op gericht is om tot een diepe meditatie te komen.

Kundalini Yoga is een krachtige en actieve vorm van yoga, waarbij veel aandacht wordt besteed aan de flexibiliteit en de sterkte van de rug en de wervelkolom.
Een les Kundalini yoga is iedere keer anders maar de opbouw van de les heeft een vaste structuur: Intunen, pranayama, warm-up, kriya, lange ontspanning, meditatie, afsluiting.

Een les Kundalini yoga verbetert de energiebalans en ontwikkel je focus en helderheid. Er ontstaat een weldadige rust, een vrolijke stemming en een energiek gevoel.