Hatha yoga Stress Relief

De Stress Reliëf yoga is een rustige, aandachtige yogales. Bij Stress Reliëf yoga ga je uit van de mogelijkheden die je hebt, in plaats van je te richten op de onmogelijkheden. Vanuit zachtheid en acceptatie word je uitgenodigd om je mogelijkheden te verkennen. Eventuele weerstanden of beperkingen leer je mindful te aanvaarden en erin te ontspannen.

De les is opgebouwd uit staande, zittende en liggende oefeningen. De oefeningen worden eerst dynamisch uitgevoerd, als voorbereiding tot de statische houding waarin je wat langer verblijft.
In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht, zowel op fysiek niveau (lichaam) als emotioneel (voelen) en geestelijk (bewustzijn). De adem is de dragende kracht van elke beweging. De focus op de adem brengt een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling.

Stress Reliëf yoga is een verademing in het snelle en met talloze prikkels gepaard gaande dagelijks leven. Stress Reliëf yoga is laagdrempelig en in principe voor iedereen te doen.