Bodhi cursus babymassage

Bij ayurveda vormt massage een belangrijk onderdeel van de (dagelijkse) verzorging van het lichaam, zeker ook bij baby’s. Door middel van massage geef je je baby liefde en aandacht, en daarnaast verbeter je ook de bloedcirculatie, spijsvertering en lymfestroom van je baby. Je stimuleert daarbij ook het lichaamsgevoel van je baby (zoals ‘dit is de buitenkant van mijn lichaam’ en ‘die voet hoort ook bij mij’). Massage is een prachtige gelegenheid voor zowel de ouder als de baby om elkaar op liefdevolle wijze te leren kennen. Door regelmatig te masseren leer je de lichaamstaal van je kindje te leren verstaan, geef je aandacht en leer je in te spelen op de behoeften van je kindje.

26_1.babymassage_fianne_en_neele_prins
Fianne masseert de kleine Neele

Net zoals bij de volwassenen is de ayurvedische babymassage een volledige lichaamsmassage, waarbij gebruik gemaakt van warme olie, zoals amandelolie. Omdat de allerjongste baby’s moeten leren wennen aan de specifieke aanraking, worden zij gemasseerd met een deegballetje. Hoe groter en steviger je baby wordt, hoe meer je direct met de handen gaat masseren. De massage volgt de ontwikkeling van je baby. In eerste instantie is de massage heel globaal, hoe meer je baby zich bewust wordt van de specifiekere onderdelen van zijn/haar lichaam, hoe gedetailleerder de massage wordt. Hoe globaal of gedetailleerd de massage ook is, altijd wordt het volledige lichaam gemasseerd.

De cursus babymassage bestaat uit vier lessen. In de eerste les leer je masseren met het deegballetje, bij de volgende lessen wordt er steeds meer gebruik gemaakt van de handen. De lessen zijn ook een mooie gelegenheid om andere moeders en baby’s te ontmoeten en onderling ervaringen en tips & trucs uit te wisselen. Na het masseren van de baby’s is er gelegenheid tot voeden en thee drinken en worden enkele eenvoudige yoga-oefeningen voor de moeders aangereikt.

De cursus babymassage is bedoeld voor ouders met een kindje vanaf ongeveer 4 weken tot 4 maanden oud bij aanvang van de cursus. Vaders zijn uiteraard ook van harte welkom. Op de agenda kun je de datums vinden voor de eerstvolgende cursus. Aanmelden kan via e-mail: fianne@centrumbodhi.nl of telefonisch: 010 2130889.