Martin Springvloed

7_1

Ik ben Martin en naast mijn werk als fysiotherapeut al jarenlang docent in verschillende bewegings,- en fitnessvormen. Door verdieping in zowel de Oosterse en Westerse gezondheidsleer, realiseer ik mij welke factoren mede bepalend zijn voor een goede gezondheid. Pilates of liever gezegd ‘Contrology’ zoals Joseph Pilates zijn leer heeft genoemd, heeft hierbij een speciale plek in mijn leven verworven. Met name door het maximale effect op lichaam (postuur) en geest (relaxatie), geeft het een enorme voldoening om dit programma met jullie te mogen te delen.

In zijn boek gepubliceerd in 1945 met de titel ‘Return to life through contrology’ beschrijft Pilates 34 oefeningen die het fundament vormen van zijn bewegingsleer. Dit door jarenlange onderzoeken en praktiseren van boksen, martial arts en yoga, naar het verkrijgen van maximale balans tussen lichaam en geest.

Bij Bodhi borduur ik voort op het werk van Pilates, met respect voor de basis, maar zeker ook integratie van nieuwe verfrissende ideeen. Door in te grijpen in het fysieke lichaam, door de wil en de wetenschap om te veranderen, neem ik je mee op reis naar een verbeterde versie van jezelf.