vrijdag 29 juni 2018
19.30 – 21.30 uur

130_1.ry_agenda

XL Restorative Yoga – Claudia Heere

Neem je je werk mee naar huis of zelfs mee naar bed? Slaap je slecht en voel je je vaak uitgeput als je wakker wordt? Heb je behoefte aan een moment voor jezelf, maar kom je er steeds niet toe? Heb je last van spier- of gewrichtspijn, maar heb je niet gesport? Ben je bij elk verkoudheidsvirus de pineut? Loop je jezelf steeds voorbij? Vind je het moeilijk om ‘nee’ te zeggen? Doe je meer dan je kunt of moet? Ben je tijdens het lezen van deze mail ook aan het eten, bellen en opruimen? Heb je behoefte aan rust, maar weet je niet hoe te beginnen? 

Herkenbaar? Dan is Restorative Yoga wat jij nodig hebt!

Restorative Yoga is een zachte, verstillende yogavorm die nauwelijks inspanning van je vraagt. In de liggende en zittende yogaposes wordt het lichaam ondersteund door kussens, bolsters en dekens, hierdoor word je uitgenodigd om los te laten en diep te ontspannen.
Een ontspannen lichaam en de focus op de adem maken de weg vrij voor een innerlijk schouwen. Door de stilte in jezelf op te zoeken ontstaat er ruimte op verschillende niveaus: in het fysieke lichaam (houdingen), het energie/emotionele lichaam (voelen) en het mentale lichaam (denken).
De poses worden langer aangehouden –soms wel 15 minuten– zodat je voldoende tijd hebt om van de ‘doe-modus’ over te schakelen naar de ‘zijn-modus’.

Kernwoorden: zachtheid en zelfzorg, onthaasten en ontspannen, herstellen en helen, van buiten naar binnen.

Restorative betekent ‘herstellend’. Het herstelt je lichaam van de gevolgen van dagelijkse stress. Restorative Yoga is geschikt voor mensen met spanningsklachten en burn-out, maar ook bij oververmoeidheid, in een herstelproces van blessure of ziekte, bij overgangsklachten of hormonale disbalans. Eigenlijk voor iedereen die het wat rustiger aan zou moeten of willen doen.

Grondlegger van de Restorative Yoga is de bekende Indiase yogaleraar B.K.S. Iyengar. Hij gebruikte allerlei props (hulpmiddelen), zoals blokken, stoelen, dekens en riemen, om zijn studenten te ondersteunen als ze last hadden van stijfheid of blessures. Later is het verder ontwikkeld door zijn student Judith Hanson Lasater die het vanaf de 1980’s verspreidde in Amerika.

Waar: Bodhi Yoga en Mindfulness
Wanneer: vrijdag 29 juni
Tijd: 19.30 uur – 21.30 uur
Kosten: € 25,– / bodhi-leden € 20,–
Je kunt het bedrag overmaken naar bankrek. NL95TRIO0198572751 onder vermelding van je naam en ‘XL–RY–06’. Je inschrijving is definitief als we je betaling hebben ontvangen. 
Aanmelden: bij Bodhi Yoga en Mindfulness info@centrumbodhi.nl